Nöjeskryssningar

Rena nöjeskryssningar är nog den vanligaste typen av kryssningar och Åland är nog det bästa kryssningsmålet! Att åka på en ålandskryssning över en dag i goda vänners sällskap och njuta av got mat och dryck, spa-avdelning och alla nöjen som erbjuds är en höjdare i nöjesväg.

De flesta kryssningsfartyg som går till Åland har flertalet restauranger så att du helt efter eget tycke kan välja hur du ska avnjuta lunch och middag. Utöver en standard buffé – och a’ la cart restaurang så finns ofta flera andra intressanta och nischade restaurangupplevelser att uppleva på din ålandskryssning.

Relaxavdelning med bastu och pool är snudd på standard på ålandskryssningarna. Ofta finns även möjlighet att boka skön massage och spabehandling.

Framåt kvällen lever kryssningsfartygen upp ordentligt! Partysugna människor fyller barer och nattklubbar och det är alltid rejält med dans i salongerna. Ofta spelar liveband och inte allt för sällan är det välkända namn som står på scenen under kryssningarna till Åland.

Sen ska vi inte glömma bort shoppingen du kan göra under en ålandskryssning. Tax-free butikerna säljer alltså varor skattefritt vilket gör att det blir mycket billigare än i land. Speciellt på högskattade varor som sprit och tobak kan du fynda.